Andlighet kan bemästra beroendet - själen står över kroppen ...

Att höga alkoholpriser, begränsade öppettider och andra regleringar leder till mindre drickande – det sk folkhälsoargumentet  är befängt. Den högkonsument eller missbrukare som vill fortsätta dricka hälsovådligt gör det ändå.

Lägre priser och ökad tillgänglighet på Systembolaget skulle däremot motverka kriminella syndikat som langar smuggelsprit. Även miljöovänligt resande med dieselbussar till utlandet minskar och den socialt utsatta missbrukaren får en slant över till mat …         

Politiker, hälsovårdsmakthavare och Systembolagets VD Magdalena Gerger med en månadslön på närmare en kvarts miljon kronor (och förre vd:n, politiskt tillsatta Anitra Steen fick utöver lön en pension på 30 miljoner!) lever i lögn eftersom de tror att de negativa sociala konsekvenserna av alkoholmissbruk minskar med vår svenska modell.


Sänkta spritskatter, gårdsförsäljning och utökade öppettider på Systembolaget leder inte till att vi får ökade sociala problem –  vi har dem redan!


Det är nämligen helt andra inverkande krafter som ligger bakom en människas utveckling till missbrukare.

Utvecklandet av missbruk beror huvudsakligen på en inre andlig nöd och för att lyckas sluta dricka så måste man ha en genuin längtan att genomgå en djup själslig förändring. Som mentor upplever jag det glädjande att vägleda människor mot nykter- och drogfrihet,
men denna väg funkar inte för alla. Lättillgänglig prisvärd alkohol och ökade möjligheter till läkarordinerade droger är viktigt för en demokrati- och rättstat!

Missbruk är symtom på själslig nöd. Det talas alldeles för mycket om beroendesjukdomar idag vilket kan skena iväg till grova förenklingar om den komplexa människan för att det ska passa vetenskaplig forskning och vinstdrivande företag som driver behandlingshem.


Kommentarer

Populära inlägg